تحقیق بررسي سيستم اوپيوئيدي و نيترارژيک در عوارض ناشي از کستاز

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی
دانلود تحقیق با موضوع بررسي سيستم اوپيوئيدي و نيترارژيک در عوارض ناشي از کستاز،
در قالب word و در 10 صفحه، قابل ویرایش.


بخشی از متن تحقیق:
بررسي سيستم  اوپيوئيدي   و نيترارژيک  درعوارض  ناشي ازکستاز انسدادي بر سيستم  توليد مثل Rat نر
دراين مطالعه  از مدل حيواني rat نر با وزن 250-200 گرم استفاده  شده است که به طور تجربي  با بستن مجراي  مشترک  صفراوي دچار کلستاز خارج کبدي انسدادي شده اند.
(bile duct ligated)
کلستاز  يا اختلال  در ترشح  صفرا يکي از بيماريهاي شايع دستگاه گوارش  مي باشد.
کلستاز يک بيماري نيست بلکه  علامت بسياري از بيماريهاي صفراوي  مي باشد  و در حقيقت  بيماري پارانشيمي کبدي است  که در نتيجه  توقف  جريان صفرا بدليل  انسداد مجراي مشترک  صفراوي (مثلاً  توسط سنگ صفراوي)  ويا به دليل  اختلا  در 
هپاتوسيت ها يا مجاري ريز صفراوي  کبد ( بدليل تجويز  هپاتوکسين)  ايجاد مي شود. در طي کلستاز اسيدهاي صفراوي،‌ بيلي روبين،  کلسترول  و آلکان فسفاتاز در سرم افزايش مي يابد.
علائم باليني بارز در کلستاز  عباRatند از خارش و زردي. در گذشته  علت خارش  را بالا رفتن اسيدهاي  صفراوي  پلاسما  مي دانستند  ولي مشخص  شد  که خارش  حتي در غلظتهاي پايين اسيدهاي  صفراوي  مشاهده مي شود.
چون تجويز  مورفين  باعث ايجاد  خارش مي شود و استفاده از آنتاگونيست‌هاي اوپيوئيد  مثل ناکوسان و نالمفن باعث تخفيف  خارش شديد  در افراد  کلستاتيک  مي شود.  پس به اين  دلايل  پيشنهاد  شده که افزايش  اوپيوتيدهاي  درون زا  در ايجاد  خارش کلستاز نقش دارند .
در  مطالعه اي نشان داده شده که سطح پلاسمايي نيتريت  ونيترات  در Rat هاي کلستاتيک  بالاتر از حيونات نرمال است واين يافته  فرضيه  افزايش  توليد NO در کلستاز را تاييد مي کند.
علت دقيق افزايش فعاليت  سيستم اوپيوئيدي و نيترارژيک  در کلستاز  به طور کامل  مشخص نشده است.  در مطالعات  مشخص  شده که  بتااندروفين  و ديگر  پيتيدهاي مشتق از pomc درمکانهاي متعددي  از جمله لوب  قدامي و مياني  هيپوفيز  و پانکراس  نيز يافت  شده اند و ترکيبات  شبه بتا اندروفين در مايع  مني در انسان و عصاره بيضه  Rat شناسايي شده  است  و به کمک  آنتي بادي هاي نشان دار ضد بتااندروفين مشخص شده که در سلولهاي  لايديگ  5 گونه  حيوان  بتا اندرورفين  وجود دارد.
اندروفين اثرات مهاري اتوکربن  و يا پاراکرين روي استروئيدوژنر بيضه اعمال مي کند . حضور  و توليد Eops(اندروفين ها- دينورفين ها- انکفالين  ها) در بيضه کاملاً اثبات شده است
اوپيوئيدها تاثير مهاري  روي تحريکات جنسي  و عملکرد  نعوظ  در حيوانات  آزمايشگاهي و انسان دارند،‌ به طوري که   تزريق  داخل بطني 1Mg بتااندروفين و 6Mg مت انکفالين  باعث ايجاد اين اثرات  مهاري مي شود  و نالوکسان و ناکتروسون قادر به آنتاگونيزه کردن اين  اثرات مي باشد  . مکانيسم  اين داروها  از طريق تحريک  ترشع GnRH مي باشد 
سطح  سرمي هورمون LH و تستسترون  در Rat ها  2 ساعت بعد از دريافت  مورفين کاهش مي يابد . 16 روز تجويز  مورفين با دوز آغازي 20mg/kg ورسيدن   تدريجي  به دوز ثابت  100mg/kg باعث کاهش وزن اپيديدم،  وزيکول سمينال و پروستات شده است.  اين کاهش وزن  بعلت کاهش  سطح تستسترون مي باشد.

دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 692 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: Word

تعداد صفحات: 10

حجم فایل:138 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب word و در 10 صفحه، قابل ویرایش.